Le Havre schrijft aan het Werelderfdeel van de Mensheid in
 
< Terug
CRUISEGANGERS
Welkom in Le Havre
Winkelen & praktische
informatie
Ontdek Le Havre :
Wandelroutes

Le Havre in beeld

Excursies langs de normandische kust
Contact
BEROEPSMATIG
LIJST VAN DE
ANKERPLAATSEN VAN DE
PASSAGIERSSCHEPEN

Valérie DUBUC
Cruise Manager
Direct phone : 33 (0) 232 740 407
cruises@lehavretourisme.com

BIENVENUE AU HAVRE
 
EEN STUKJE GESCHIEDENIS...

Le Havre, belangrijkste haven van het Kanaal en de grootste stad in het hart van Normandië met 193000 inwoners. Le Havre de Grâce werd gesticht in 1517 door koning François de 1ste na het verslikken van de havens aan de uitmonding van de Seine: Honfleur en Harfleur.In 1820 en 1852 werd de stad uitgebreid door het verplaatsen en daarna afbreken van de stadsmuren. De oorlogshaven uit de 17de eeuw, het handelssucces met de eilanden in de 18de eeuw en de emigratie naar Amerika in de 19de eeuw geeft Le Havre een sterke demografische positie en een snelle ontwikkeling. De industrialisatie in de jaren 20 zet de stad op de eerste plaats van normandische steden met zijn wereldmarkt in koffie en katoen. Bovendien heeft Le Havre altijd al een nauwe samenwerking genoten met de luxueuze cruiseschepen: De verbinding Le Havre- Noord Amerika werd al meer dan een eeuw geleden opgezet toen de europese emigranten met de boot vanaf Le Havre naar de Verenigde Staten vertrokken.

Vervolgens vertrokken alle grootste, meest prestigieuze, drijvende paleizen vanuit Le Havre om naar New York te varen.Le Havre verwelkomt bezoekers en cruiseschepen voor de laatste twee eeuwen.
 
LE HAVRE, WERELDERFGOED

In september 1944 was het centrum voor 80% verwoest en de haven compleet vernield... Er was twintig jaar nodig om le Havre weer op te bouwen. De benedenstad vertegenwoordigt vandaag de dag het grootste gedeelte van de naoorlogse wederopbouw op een oppervlakte van 150 ha. De originele architecture van beton, gecreëerd door Auguste Perret met zijn zuilen in antieke stijl en zijn claustras in oriëntale stijl, opent Le Havre naar de zee. In juli 2005 heeft de UNESCO het centrum van le Havre, herbouwd door Auguste Perret, op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Het eeuwig veranderende licht in de luchten van Le Havre, zo op prijs gesteld door de impressionnisten, geeft een enorm gevoel van ruimte. Le Havre : een stad om te ontdekken!<0}

 
VANDAAG DE DAG

Le Havre is dezer dagen de belangrijkste handelshaven in Frankrijk voor buitenlandse handel, cargos en het vervoer van containers, en de tweede oliehaven van Frankrijk. Bovendien is Le Havre een stad die zich richt op de zee: een haven voor riviercruises, een aanlegplaats voor grote cruiseschepen, een water- en badplaats waar zowel alle watersporten beoefend kunnen worden als allerlei andere activiteiten op het strand. U kunt skateboarden in het grootste gratis skate-park van Frankrijk dat zich op de boulevard aan het strand bevindt. Vele wedstrijden vertrekken vanuit Le Havre, speciaal de zeilrace Jacques Vabre. Le Havre, Kunst- en Geschiedenisstad, is een stad van tegenstellingen, met dynamisme en ontspanning.

 
Het nieuwe Cruiseschip Ontvangstcentrum, OPENING 2007

Dankzij de opening van het recente Cruiseschip Ontvangstcentrum, bij de “Pointe de Floride”, tegenover het stadscentrum, is 2007 een ommekeer in de manier van het verwelkomen van cruisechepen in Le Havre. De cruiseschepen die aanleggen bij de Roger Meunier pier zullen het uitzicht op het centrum waarderen wat door Auguste Perret opgebouwd werd en op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst.

Hier enkele voorbeelden van de diensten die door het Cruiseschip Ontvangstcentrum worden verstrekt aan de passagiers, het personeel en de bemanning van de cruiseschepen:

  • een warm welkom door meertalige gastvrouwen
  • Praktische en toeristische informatie (gratis brochure “ Le Havre Toerisme en Winkelen”)
  • ondleidingen, toegang tot het Internet, telefoonkabines, location de voiture winkels, rustruimtes, toiletten.