Le Havre schrijft aan het Werelderfdeel van de Mensheid in
Kom het rijke erfgoed van Le Havre ontdekken, de geschiedenis van de stad, de musea en de stadsgezichten, de parken en de tuinen van Le Havre... Ontspan op de stranden van Le Havre en Frankrijk, verwen uzelf met balneotherapie en geniet van het watertoerisme en allerlei andere recreatiemogelijkheden en sporten.
Site map Disclaimer
Le Havre : in het hart van Normandie
Werelderfgoed van le Havre on Frankrijk
Le Havre : in het hart van Normandie
VVV-kantoor van Le Havre en Frankrijk: Weekend en Verblijfsideeen
VVV-kantoor van Le Havre en Frankrijk: Weekend en Verblijfsideeen
Download onze documentatie Download onze documentatie
 
VVV-kantoor van Le Havre
186 boulevard Clemenceau
BP 649
76059 Le Havre Cedex
Tel : 02 32 74 04 04
Fax : 02 35 42 38 39
contact@lehavretourisme.com
 
Le Havre en Frankrijk, Ontdekken en bezoeken Le Havre, Ecotoerisme Le Havre en Frankrijk, Recreatie en sporten Le Havre en Frankrijk, Stadsuitjes Le Havre praktisch

Meerdere stadscentra in de stad

 
Coty wijk en Winkelcentrum Coty

Het Winkelcentrum Coty heeft 80 winkels op drie verdiepingen onder éen dak, waaronder een aantal franchises en nationale merken, maar ook restaurants, café’s en bakkers, een apotheek, een postkantoor en een supermarkt.
In de omgeving: grote winkels en brasseriën, traditionele buitenmarkt op maandag, woensdag en vrijdag
Halles Centrales

Het voetgangerscentrum van Les Halles is een levendige wijk waar vele eettentjes, restaurants, café’s met terrassen en kleding- woon & decoboetiekjes te vinden.
Dit stadscentrum wordt verbonden met de havenwijk door de bekende rue de Paris, waar men gevarieerde en originele winkeltjes vindt onder de arcades. De overdekte markt van “Les Halles centrales” is in 2002 gerenoveerd en men vindt hier vele levensmiddelen van goede kwaliteit.
St-Vincent wijk

De St-Vincent wijk, gelegen tussen het Saint-Roch plein en het strand, lijkt op een ‘dorp in de stad’.
Aparte winkeltjes: delicatessen, kleding, sieraden, decoratie, beddegoed maar ook kunstgallerijen, oude voorwerpen, bekende bloemisten...
En binnenkort: De Docks wijk - "Parc urbain Saint-Nicolas"

In de wijk van de oudste Havendokken in Frankrijk, aan de zuidkant van de stad, komt binnenkort een centrum van winkels, recreatie en cultuur :
"Het Watercomplex des Docks" en "het Centre de la Mer et du Développement durable" ontworpen door de beroemde architect Jean Nouvel, zullen hun deuren openen in respectievelijk eind 2008 en eind 2011. Winkels met bekende merken, een tuincentrum van 10 000 m2, bioscopen, een bowlingbaan, restaurants en café’s, zullen hier vanaf eind 2008 gevestigd zijn.
VVV-kantoor van le Havre
PERS l INSTELLIGEN Contacts l Handige linken