Le Havre schrijft aan het Werelderfdeel van de Mensheid in
Kom het rijke erfgoed van Le Havre ontdekken, de geschiedenis van de stad, de musea en de stadsgezichten, de parken en de tuinen van Le Havre... Ontspan op de stranden van Le Havre en Frankrijk, verwen uzelf met balneotherapie en geniet van het watertoerisme en allerlei andere recreatiemogelijkheden en sporten.
Site map Disclaimer
Le Havre : in het hart van Normandie
Werelderfgoed van le Havre on Frankrijk
Le Havre : in het hart van Normandie
VVV-kantoor van Le Havre en Frankrijk: Weekend en Verblijfsideeen
VVV-kantoor van Le Havre en Frankrijk: Weekend en Verblijfsideeen
Download onze documentatie Download onze documentatie
 
VVV-kantoor van Le Havre
186 boulevard Clemenceau
BP 649
76059 Le Havre Cedex
Tel : 02 32 74 04 04
Fax : 02 35 42 38 39
contact@lehavretourisme.com
 
Le Havre en Frankrijk, Ontdekken en bezoeken Le Havre, Ecotoerisme Le Havre en Frankrijk, Recreatie en sporten Le Havre en Frankrijk, Stadsuitjes Le Havre praktisch
Découvrez Le Havre la nuit !
Laat u verleiden door het cosmopolische en gezellige Le Havre!Voor ieder wat wils op nuit havraise. La plupart des quartiers de la ville offrent des lieux animés pour sortir dans une atmosphère "branchée", "latino" ou plus feutrée.

 
Le Havre “Poort tot de Oceaan”, de toegang tot het vaste land met boten van over de hele wereld die in Le Havre aanleggen. Deze stad is dus vanzelfsprekend een gastland voor culturen van overal vandaan, waaronder de gastronomie.

Deze melting-pot van culturen is terug te vinden in de variëteit van smaken die men kan ontdekken in de vele restaurants in de stad. Zo zijn er restaurants met de specialiteiten van de Antilles, Noord Afrika, Centraal Amerika, Asië, La Reunion, Het Midden-Oosten en de landen rond de Middellandse zee.

De regionale specialiteiten zijn ook niet vergeten met een duidelijke aanwezigheid van de crêperies in de bretonse wijk Saint François waar men ook de provençaalse keuken vindt.

 Le Havre is ook een speciale atmosfeer die gecreëerd wordt met het verlichten van de architectuur in de avonduren …

Het verlichten van het architecturele erfgoed, creëert een hele speciale nachtelijke atmosfeer in de stad.

Als u in de avonduren door de stad wandelt, kunt u onder andere de verlichte St Jozefkerk en het Stadhuis bewonderen.
Als u rue de Paris ingaat, ziet u de prachtige verlichting van de loopbrug bij de Bassin du Commerce, en het Monument de la Victoire en de ‘Volcan’ in volle glorie.
Verderop zijn het de Kathedraal Notre-Dame en de gevel van het Natuurhistorisch Museum die onder een sluier van licht te bewonderen zijn.

     
VVV-kantoor van le Havre
PERS l INSTELLIGEN Contacts l Handige linken