Le Havre schrijft aan het Werelderfdeel van de Mensheid in
Kom het rijke erfgoed van Le Havre ontdekken, de geschiedenis van de stad, de musea en de stadsgezichten, de parken en de tuinen van Le Havre... Ontspan op de stranden van Le Havre en Frankrijk, verwen uzelf met balneotherapie en geniet van het watertoerisme en allerlei andere recreatiemogelijkheden en sporten.
Site map Disclaimer
Le Havre : in het hart van Normandie
Werelderfgoed van le Havre on Frankrijk
Le Havre : in het hart van Normandie
VVV-kantoor van Le Havre en Frankrijk: Weekend en Verblijfsideeen
VVV-kantoor van Le Havre en Frankrijk: Weekend en Verblijfsideeen
Download onze documentatie Download onze documentatie
 
VVV-kantoor van Le Havre
186 boulevard Clemenceau
BP 649
76059 Le Havre Cedex
Tel : 02 32 74 04 04
Fax : 02 35 42 38 39
contact@lehavretourisme.com
 
Le Havre en Frankrijk, Ontdekken en bezoeken Le Havre, Ecotoerisme Le Havre en Frankrijk, Recreatie en sporten Le Havre en Frankrijk, Stadsuitjes Le Havre praktisch

De Musea en Kerken van Le Havre:

 

Musée MalrauxDit licht “object”  werd gebouwd door Guy Lagneau, Raymond Audigier, Michel Weil en Jean Dimitrejvic en geïnaugureerd in 1961. Het museum wordt vooral gekenmerkd door de enorme grote ramen aan de zeekant.100Sinds het museum in juni 2006 verrijkt is met de Senn-Foulds donatie , is het de belangrijkste impressionistische collectie in Frankrijk geworden, na het Orsay museum.


 
Eglise Saint-Joseph76 De St Jozef kerk, gebouwd door Auguste Perret en afgemaakt na zijn dood door de architecten in zijn Atelier. 93 Het is één van de bouwkundige kunstwerken van de 20ste eeuw, symbool van de herlevende stad en teken van de wederopbouw in Europa.

 
De Rondleiding van de stad die door Auguste Perret weer op wordt gebouwd


Een intact gelaten appartement op de eerste verdieping van een opnieuw gebouwd gebouw, laat ons de inrichting ontdekken van een appartement uit de jaren 50: optimale verlichting en orientatie, keuken en badkamer, vuilstortplaats, gemeenschappelijke verwarming...

 
Maison de l'Armateur


Het Huis van de Reder, gecreëerd door z’n architect uit de 18de eeuw, met de binneninrichting georganiseerd rondom een centrale lichtput, is een embleemmuseum van de geschiedenis van Le Havre.

 

Prieuré de Graville
74 de Priorij Graville is opgebouwd uit de kloostergebouwen en de Sint Honorine kerk.74 In de gebouwen uit de 11de tot de 19de eeuw huist sinds 1926 een museum waar edelstenen, religieuze beeldhouwkunst en een collectie maquettes van eind 19de eeuw  te bezichtigen zijn.

 
Muséum d'Histoire Naturelle


Het Natuurhistorisch museum is gehuisvest in de vroegere rechtszaal uit de 18de eeuw.Men vindt er dieren- en fossielencollecties en bovendien 8000 tekeningen en manuscripten van natuuronderzoeker Charles Alexander Lesueur (deze collectie is uniek in de wereld).

 
Cathédrale Notre-Dame


De Onze Lieve Vrouwe Kathedraal is één van de zeldzame overblijfselen uit de 16de eeuw.De westelijke gevel, de retables uit de 17de eeuw en het orgel dat door Richelieu werd aangeboden (gerestaureerd in de 19de en 20ste eeuw) zijn speciaal de moeite waard.

 
Le Volcan


De Volcan, de culturele ruimte van Le Havre en nationaal toneel is het werkstuk van de braziliaanse architect Oscar Niemeyer en dateert uit 1982. Dit geheel bevat onder andere een theater en een bioscoopzaal “art et essai” .

 
VVV-kantoor van le Havre
PERS l INSTELLIGEN Contacts l Handige linken